Uue profiili tegin seepärast, et muidu ei oleks ma keskkonda sisse pääsenud, kuna minu lisamisel keegi minu meiliaadressi sisse ei kirjutanud ja kutset ma ei saanud.
Kas see on õige, et pean puusse kokku vähemalt viis inimest saama, et sellega midagi teha? Kolmest veel ei piisa?
Ja veel: paljudes kohtades tuleb ette reklaam, mis pakub geni ühte arendatumat versiooni ja siis veel PROd. Esimese eest küsib mõne dollari, teise eest mõne dollari lisaks. Kui seal viisakslt "no thank you" lingile vajutada, siis suunatakse mind tagasi ja kogu reklaam tuleb uuesti. Nagu pakkumine, millest ei saa keelduda. Kas see on mingi viga ja tuleb sellest teatada, või see on teadlik poliitika?
Kui ma ennast PRO staatusesse panen, kas siis saan vajalikud toimingud ise ära teha? Kas prooviaja lõppedes saan tagasi tavakasutajaks või tuleb siis ettepanek maksta või lahkuda?
Tere!
Üldse lubab Geni nüüd tavakasutajal sisestada ainult 100 profiili. Profiilide liitmisi ei saa teha tavakasutaja ega pluss kasutaja.
Reklaamidest lahti ei saa kui maksulist varianti ei võta ja need on jah kahjuks nüüd väga agressiivsed ja selline on hetkel Geni poliitika.
Lahkuma ei sunni keegi. PRO lõppedes rakendub kõik see, mis tavakasutaja võimuses on. Reklaamid tulevad tagasi jne.
PRO staatus annab küll võimaluse toimetada niivõrd, et oma puud saab takistamatult ehitada aga teiste kasutajatega koostöös valmib maailmapuu ja sellega liitudes hakkavad mängima ka teiste õigused toimetamiseks. Ühised profiilihaldamised jms.
J.
automaatselt ei saa - see kes saadab halduse määrab, kas ta tahab isikut peahaldajaks või mitte. Samamoodi loobudes ehk "relinguish management". Erand on siis kui halduse(st) saatja/loobuja on sel hetkel ainuke haldaja. Kes halduse saadab ei pea olema peahaldaja nagu aru olen saanud. Seda ma ei tea kas profiili haldajad saavad omavahel valida peahaldajat või mitte - see variant on pigem kui lisatakse uut haldajat või äkki keegi parandab? Näiteks mul on ka mu isa peahaldajaks ja sisestajaks hoopis teine isik (ka mestimise tulemus)
Jaak Tulp
kui paned viited, siis teab ka
Age Kärssin
et talle vastasid! Saab lausa e-maili selle kohta, kui ei ole ära keelanud
Jaak Tulp - siin ei ole mingit trikki. Võtad soovitud isiku profiili teises aknas või vahekaardis lahti (Ctrl+klõps on kõige lihtsam, aga võib ka parema hiireklahvi alt valida "ava uues vahekaardis"), kopeerid sealt aadressiribalt numbri ja paned kahekordsete nurksulgude vahele.
Private User
Fotosid soovitan kõigil üles laadida Genisse 1-5 kaupa nn Simple Uploader abil. Sel juhul säilivad nad täpselt esialgsetes mõõtudes ja punktitihedusega (NB! enne 08.09.2007 teisendas ka Simple Uploader kõik fotod kujule 640x480).
Järgmine variant on Picasa Uploader. Alates 2010 kevadest piirab ja teisendab Picasa väiksemaks vaid fotosid mis on suuremad kui 2048x1536 (varem oli piiriks 1024x768).
Geni Advanced (Java) Uploader, mis võimaldab kuini 40 fotot korraga laadida, on teistest halvim sest ta teisendab kõik fotod (sinu arvuti ajutises kaustas juba enne üles laadimist) mõõtudesse: 640x480.
NB! Geni on optimeeritud fotodele küljesuhtega 4:3 (ehk 3:4 ehk 1,333 ehk 0,75) see seeria on näiteks: 320x240, 400x300, 512x384, 640x480, 800x600, 1024x768, 1120x840, 1280x960, 1600x1200, 2016x1512, 2048x1536, 2240x1680, 2304x1728, 2560x1920, 2816x2112, 3072x2304, 3168x2376, 3200x2400, 3264x2448, 3456x2592, 3648x2736, 4000x3000, 6400x4800 jt
Kui fotod on muu küljesuhtega 1.85:1, 2.39:1, 16:10, 16:9, 7:6, 5:4, 3:2, 1:1 jt siis võib Geni tuua nii teisendamisel kui ka kuvamisel tuua sisse moonutusi.
Vaido Salis, et teid teie "teisikutega" saaks mestida peate:
A) Mind või mõnda muud PRO-d võtma pererühma (sest teil on isoleeritud puu ja muud moodi ei saagi).
B) peate lubama oma andmeid muuta: http://www.geni.com/account_settings/permissions/ ja "Luban pererühma liikmel muuta minu andmeid"
C) "teisikute" haldajad:
privaatse: Unknown Profile jaoks: Silver-Sten Laan
ja avaliku Private jaoks: Ene Kull + kaashaldajad: Harald Piht ja Priit Last
nende kõigiga on vaja teil nii koostööd kui ka pererühma (saatke taotlused).
Palun abi targematelt:
kuidas saab profiili haldusõigust endale taotleda. Nimelt sisestasin geniga liitumisel oma lähimad sugulased abikaasa profiili alt. Nüüd on tema nende haldaja. Varem oli mingi "nupp"-taotlen profiili haldusõigust, aga nüüd ei leia seda kusagilt.
Olen Pro, abikaasa tavakasutaja ja võiks veel mõningaid omi sugulasi lisada. Nüüd istuvad minu omad ees.
Kas on profiilide ülevõtmine kuidagi turvalisusepõhjustel takistatud?
Uusi profiile ei viitsi tegema hakata. Praegustel on hulgaliselt allikviiteid, fotosid jne.
Vaike Murumets
ja kõik teised, lugege siia sisestusakna kõrvale kirjutatud halli teksti. Ma püüdsin sinn kirjutada, mida tegema peaks. Kui täpitähti ei ole, on viitamine ülilihtne, paremklikk isiku sinisel nimel ja kopeeri lingi aadress
CTRL+V sisestusaknas ja asi ants, täpitähtedega on gringodel probleeme, mistõttu siis on mõistlik numbreid kopeerida ja nurksulge laduda, @ ja nimi on ca poolteist aastat tagasi sedavõrd ära kohitud, et viite poegib ta siia üliharva.
Arne Pajula - no ilmselt oli see tekst siis liiga keeruline, et täiendavat selgitamist vajas. Ja ega ma seda endale ei selgitanud...
aga vähemalt Jaak Tulp on selle triki lõpuks selgeks saanud, mis oligi ju asja mõte. kuigi ilmselt oli ka minu selgitus liiga keeruline, nagu teisest arutelust http://www.geni.com/discussions/73183?msg=757725 selgub :)
Isikukirje mile haldust soovitakse, nupp "Tegevused", valik "Haldajate seaded" ja koostööpartnerluse või pererühmluse (PRO-l ka ühises puus suvalise avaliku) korral on seal valik: "Taotle isikukirje haldusõigust".
Kui nüüd põhihaldaja sind haldajaks lisab saad sa kaashaldajaks. Et muutuksid põhihaldajaks peab ta tulema sama isikukirje juurde ja kas ennast haldajate juurest eemaldama - seda saab teha nii valikus "Haldajate seaded" enda nime juures oleva x märgiga või samas oleva "Lisa haldaja" valikuga - tuleb valida / sisestada teie nimi (seda muide Geni ise pakub esimeseks) uuesti ja jätta märgituks valik "Muuda see isik põhihaldajaks."
Sama "Lisa haldaja" valikuga saate oma hallatava isiku korral lisada või edastada halduse teistele (ainult oma pereühmas).
NB! Kui teie mehega teil ühises puus on juba 100+ isikut siis osa nendest halduse üleandmine mitte-PRO-lt PRO-le ei muuda midagi. Teie mees mitte-PRO-na ei saa sellegi poolest enam mitte kedagi puusse juurde lisada kuna puus on juba 100 isikut olemas.
http://www.ahnenblatt.com/download.html
Saksa programm, aga eestikeelne tõlge olemas.
Family Tree Maker eest tahetakse pappi kahjuks
Jaak Tulp - sellistele teed kurjad kirjad. Ei sünni ega surmaaeg pole nimedekomplekti osa - siin neid igasuguseid nähtud - küll kõik nimed + aastaarvud eesnime lahtrisse kirjutatud jms.
Ka nn Ungari või Võro või vanaeesti stiil ei kõlba kuhugile: see siis loogika kus järjekindlalt perenime eesnime lahtrisse kirjutatakse ning eesnime jälle perenime lahtrisse - alati probleemid kokkulangevuste äratundmisega, mestimisega + rippuma jäävad vastuolud andmetes.
Iga kord tuleks pisut tõreleda ja meie arutelule viidata: http://www.geni.com/discussions/63188