Priit Last See et seal Pluss -> Pro muutmine ei toimi on jah Geni viga, asjaga tegeletakse. Hetkel palun kasuta seda lehte: https://www.geni.com/pro/upgrade (see peaks olema ligipääsetav ainult Pluss kasutajale).
Tundub, et n.ö. vaimude probleem on tagasi. Geni näitab puu vaates kattuvust aga kui peale klõpsad siis mestida midagi ei ole. Kattuvuse numbrid ära ei kao või kaovad siis mingi aja pärast - ei ole uurinud?
Kas see tähendab, et Geni on kuidagi "lahti läinud", et mestimisi toimub rohkem kui mingi server jõuab Geni andmeid uuendada või on midagi uut ja huvitavat tulemas?
Jaak: selle lahtilõikamisega on oht
Kui mul on kaks perekonda
Isa, Ema, Poeg1, Poeg2, Poeg3
ja
Poeg1, Poeg2, Poeg4
siis peale Poeg1 ja Poeg2 mestimisi tekib veateade. Kui nüüd tühi vanematepaar lahti lõigata, lendab Poeg4 nelja tuule poole
Aitab, kui lisada tühja vanematepaari isa (või ema) ja siis teise perekonna isaga mestida.
Henn
Aivar: Oletan, et su vanaisa on Jaan Reinhold Ojarand (Nummert)
Jaan Reinhold Ojarand← Nummert
Selle on tõepoolest algselt sisestanud Villi Liibert. Lihtsalt sa ei teadnud, et ta olemas on. Sellised asjad EI PAISTA kohe. Olen ise (minu abiline ilmselt) ta mullu detsembris mestinud sinu lisatud vanaisaga.
Igaks juhuks muidugi kontrolli - ega pole ometi VALE inimesega tegu?
Henn
Aivarile veel: Tõenäoliselt oled sa märganud, et sama isik võib olla korraga mitmetes puudas ja harudes. Sugupuu pole siin õige väljend, õigem oleks võrgustik.
Tänu sinu kirjale leidsin ma näiteks, et Sinu vanaisa on mulle kahte pidi hõimlane. Ühte haru pidi mu naise ja teist pidi vennapoja naise kaudu:
http://www.geni.com/path/Henn+Sarv+is+related+to+Leena+Nummert+Jaik...
http://www.geni.com/path/Henn+Sarv+is+related+to+Jaan+Reinhold+Ojar...
Henn
Hennule aitäh selgituste eest. Jah, sama isikuga Jaan Reinhold Ojarand (Nummert) on tegu. Mõistan, kuigi tema (Jaani) profiilil (profiilivaates) on kokku kolm haldajat, siis tema (Jaani) lisajana näidatakse vaid algset sisestajat (põhimõttel – kes ees, see mees, või sain taas valesti aru.). Isiklikult minul pole selle vastu midagi.
Mestimise eest veelkordne tänu mestijale. Mestimisega võib tulla profiilile haldajaid juurde, see on igati loogiline. Profiili AINSAKS lisajaks (nii profiilivaates kui ka puuvaates) jääb vaid see, kes oli isiku algselt sisestanud. Ka see on üsna loogiline (mõnele see ehk ei meeldi, sest on ka varem kurdetud, et märge lähisugulase profiili endapoolse sisestamise kohta kadus pärast mestimist, alles jäi vaid märge selle profiili esimese sisestaja kohta). Sellise nähtuse põhjusi võib ju olla ka enam kui üks, st mitte vaid „kes ees, see mees“.
Minu eelmises kommentaaris oli probleem sõnastatud ehk ebaselgelt. Formuleerin selle nüüd ümber – kas puuvaates on reegel, et seal saab ainukeseks haldajaks olla vaid lisaja, teised haldajad n-ö kaotatakse ära. Kui see ei ole nõnda, siis tekib mul kohe uus küsimus, kui puuvaates valib Geni isikule vaid ühe haldaja, siis mis alusel valitakse puuvaates üks haldaja profiilivaate mitme haldaja hulgast.
Aivar
Aivar, sa ajad lisaja ja haldajad segi ja jutt on nagu pudru ja kapsad. Kui profiilid mestitakse, lähevad ühendprofiili kõigi ühendatud profiilide haldajad kokku. See, kes saab peahaldajaks iga konkreetse mestimise puhul on mullegi ebaselge, aga mingi algoritm seal peaks olema. Haldajaid ei kaota Geni programm kuhugi, iga konkreetse profiili puhul on olemas hüpikmenüüs sektsioon haldajate lisamiseks või maha võtmiseks, sealtkaudu saab seda määrata mõnel puhul, et kes saab peahaldajaks ja kes on kõrvalhaldajad. Lisaja ei pea tingimata olemagi haldaja kui ta oma halduse taandab ja teise haldaja määrab. Puuvaade ja profiilivaade ei oma siin tähtsust üldse.
Jaak, ma ei ajanud lisajat ja haldajaid segi, seda kohe kindlasti mitte. Seda, et mestimise tulemusena lähevad ühendprofiilis eelnevad haldajad kokku, kirjutasin ju ka mina. See on igati loogiline ja selles polegi küsimus. Tähtsust ei oma ka lisaja, olgu või taevataat :)
Kirjutasid, et puuvaade ja profiilivaade ei oma siin üldse tähtsust, aga otse vastupidi, omab küll, just sellele erinevusele ma eelnevalt viitasingi.
Ma ei saanud algul pihta, miks puuvaates ei näidata mind vanaisa haldajana, profiilivaates ju olen haldaja.
Nüüd tekkis koomiline situatsioon – ise küsisin ja ise nüüd ka endale vastan, sest lõpuks sain asjale vist ise pihta – puuvaates jääb ainsaks haldajaks profiilivaate PEAHALDAJA, teisi haldajaid seal enam ei näidata. Profiilivaatesse jäävad kõik haldajad alles.
Aivar Jänes Ka loeteludes ja otsingutulemustes näidatakse vaid peahaldajat.
Jaak Tulp see peahaldaja valik on pisut segane jah.
Nagu mina aru olen saanud et kui mestimisel on A ja B võrdselt täidetud võetakse aluseks vanem ehk siis peahaldajaks saab varaseima kirje haldaja.
Kui aga B andmeid on >>>> A-ga võrredes (fotod, allikad jne) siis saab põhihaldajaks B haldaja (aga tulemuse sisestamise / lisamise kuupäevaks võetakse ikkagi vanim).
Lauri
Nii, minul kui mitte-PRO-l on siit nüüd targematele küsimus:
Kusagilt jooksis läbi info, et Basic kasutaja saab sisestada vaid 100 profiili, aga neid profiile, mis ta on lisanud enne piirangute kehtestamist, saab ta jätkuvalt hallata. (Praegu ma seda lubadust küll enam Genist üles ei leia;)
Kas siis on nii, et kui minu lisatud profiil on mestitud mõne teise profiiliga, mis võib olla varem sisestatud, siis mina enam seda profiili enam toimetada ka ei saa?
Piret Dahl Miks?
Kui sa oled üks haldajates jään sulle alati õigus hallata (jah avalik / privaatne muutmine õigus sõltub sinu sugulusest antud isikuga, aga muu peaks kõik ikka lubatud olema).
Mis sul probleem on? Teatud juhtumil (ka pererühma sees) peab olema põhihaldajaga koostöö et toimetada avalikega....
Piret Dahl ja ka teised - kui miskit juurde vaja lisada või omad sugulased-tuttavad - alati võib ka küsida haldusõigust. Seda nii otse (profiilil paremal nupp "tegevused", sealt haldajate seaded) kui kirja teel. Küsija suu pihta ei lööda :) Ma pole löönd ja mu poolt loodud/hallatavatele profiilidele on (viidetega) täiendused teretulnud.
Ega mul otse probleemi ei olnudki, lihtsalt jäi silma, et mitmetes ingliskeelsetes Geni blogikannetes ja nendele järgnevates diskussioonides mainiti korduvalt, et enda LISATUD profiile saab jätkuvalt toimetada. Just lisatud, mitte hallatavatest profiilidest oli jutt.
(Nt Geni Pro Just Got a Whole Lot Better:
View and edit permissions have not changed. You can continue to view your close relatives and the entire historical tree, and you can continue to edit your closer relatives and profiles that you’ve added.)
Nüüd, kui küsimus üles kerkis, ostsisin oma puust üles ühe profiili, mille lisajaks oli mestimise käigus minu asemel saanud teine haldaja. Mina olen endiselt (kaas)haldaja ja saan tõepoolest profiili ka muuta. Ja nagu An Taur siin nii kenasti õpetas: tõesti saab taotleda haldusõigust ka eelmise naisele, keda mina ei lisanud ja kellele mul haldusõigust seega praegu pole.
Aga nagu ma juba ütlesin, muud probleemi polnudki, puhas tehniline huvi: kuidas see siis õieti töötab?
Aitäh vastajatele!
Private, kui ma profiili lehel avan "tegevuste" alt "haldajate seaded", siis minu nime juures on väike ristike. (Teiste haldajate nime juures ei ole.) Ma mõtlesin, et seda ristikest vajutades kustutangi ennast haldajate hulgast ära. Oled sa seda proovinud, kuidas töötab? (Ma ei taha proovida, äkki töötabki?;)
Jep, ma olen süüdi. Minu halamisest, et miks minu vanaisa haldaja puuvaates ei olegi mina, kuigi olen ju vanaisa haldaja profiilivaates, siis sain juba vastuse, ma ei ole vanaisa profiilivaates kahjuks peahaldaja, seega on tema ainuhaldaja puuvaates hoopis teine isik. Vabandan, et lärmi tegin, aga fakt on see, et keegi minu vanaisa siit varastada ei saa. Hea seegi :)
P.S.
Mõni ei näe siin isikute haldajaid puuvaates, seda saab ju korraldada, andes vastavad korraldused.
Em...kas äkki olete tähele pannud, et mingi jube kala on Genis sees. Absoluutselt ei lase enam vanemate konflikti puhul viisardit kasutades õigeid vanemaid valida (mingi error ikka). Ikka ja alati peab ainult lahtilõikamisega asju korraldama. Sama lugu on kui kahe ühendatava profiili puhul on ühel vanemad olemas ja teisel pole kumbagi kui siis kui nii ühel kui teisel on üks kattuv vanem ja teine kas puudub või on erinev.
Olen nagu tähele pannud, et see tundub olema tingitud sellest, et konfliktis olev profiil on omakorda veel kusagil pooleli mestimises, aga mitte ainult. Näiteks üritasin kasutajakonto vanemate konflikti lahendada kus oli valida ema ja isa ja ema ja tühja kasti vahel ja kollase kolmnurga abil valides pillub errorit. Isa profiil oli pooleli mestimises. Kuna isa profiil oli ka kasutajakonto ja tema teisikust "vend" endiselt olemas, kustutasin selle "venna" ära ja proovisin uuesti. Ikka pillub viga ette. No lõikasin siis ema küljest tundmatu kaasa ära ja alles siis sai konflikt lahendatud. Mida x@! nad teinud on? Nii läheb ju palju aega kaotsi + lisaks see suletud sugulusringide uurimine. Lõpetagu ära ometi! Vihale ajab!
Jaak Tulp Pane oma probleemikirjeldus ja ka seostuvad katsetused täpselt inglise keeles kirja ja saada mulle - kiirendame sellega vigadeparanduse protsessi.