Tehnilised nõuanded

Started by Henn Sarv on Wednesday, December 16, 2009
Problem with this page?

Participants:

Profiles Mentioned:

Related Projects:

Showing 1351-1380 of 2995 posts

Kuidas profiilipilti eemaldada? Minu arust ääretult kohatu: Leena Lokk

Vajuta pildile ja siis "Teata sobimatust".

Saatsin ka:

"If people want to attach images such as these onto their own close relatives, fine, but it's not an exercise of great taste or sensitivity to simply plaster it anywhere."

- Ilmselt on oldud heas mõttes üleliigselt produktiivne.

Kohatu, sest tegemist ei ole lehega puul, vaid eksisteerinud inimesega. Kui minu mõni väike sugulane, keda olen näinud ja kallistanud, sureks tillukesena (ptüi-ptüi-ptüi), siis sildistada teda genis sellega?! Väga inetu minu arvates. Antud profiilist - aastaarvud on isikul olemas, ning kui ka poleks teada, saab seda informatsiooni kuidagi teisiti esitada kui profiilifotona.

Private SEST neis aruteludes ja täiendussoovides räägitakse spetsiaalsete ikoonide vajadusest tähistamaks korduvnimedega varasurnud lapsi, ka sarnaste nimedega kaksikuid vms. Kuid mitte asendada nendega fotot või nn vaikimisi siluetti.
P.S. Pererühma liige saab piltidega üsna palju "pahandust" teha....

Mul sai asi korda - aitäh!

Arumaisaa, kuidas on see võimalik:
olen pro ja vaatasin, kas isikud on genis olemas. Ei olnud ei meest ega naist. Küsitlesin inimest, sain ligi 50 inimese kohta infot, tegelesin genisse sisestamisega. Aga tuleb välja, et kõik on juba kirjas ja olemas, mees pealegi veel mulle otseselt veresugulane - 7 põlve tagasi meie esivanemad olid vennad.
Kuidas on see võimalik, et algul ei olnud mehe kirjet minu jaoks olemas? Mitu korda, mitmel erineval päeval vaatasin.

Ehk lähtestasid puu vaate kuidagi viltu? Ei oska nii pakkuda, aga lõpptulemusena sai ju asi korda. Võis äkki mingi vahemälu probleem olla serveris või tont teab mis.

Agnes Valgiste, aga nii on siin ju pidevalt. Kui näiteks ei logi sisse, siis näitab mulle sugulast, aga kui login sisse, siis ei näita. Loogika lonkab Genis.

Agnes,kõige lihtsam on vast kontrollida isiku olemasolu,kui sisestad nime otsingusse.Kuna oled pro,näitab Geni Sulle kõik samanimelised ette.

Tere, Mul selline mure. Minu puus on üks inimene, kellel ilmselt on oma account tehtud kuid kasutatud e-mail (profiili juures nähtaval) enam ei tööta, samuti ei mäleta ta enam sisselogimiseks andmeid. Isegi kui ta prooviks resettida läheks info mittetöötavale e-mailile. Mina omal ajal ta sinna lisasin aga ei oska teda uuesti ligipääsuga aidata. Kas selle vastu on abi võimalik saada, et talle kuidagi saada user/pass administraatori poolt või miski muu lahendus. Tänades.

Private User Ega muud ei saagi...kui e-mailile ei õnnestu ligipääsu saada kuidagi tuleb lasta konto geni abikeskusel sulgeda ja uuesti kutsuda. Kõiksugu grupid mis sel kontol olid lähevad siis kaduma...No juhul kui konto peregrupi poolt muudetav on, saab päästa kui liidab uue konto kuhu juurdepääs olemas ja selle vana ligipääsuta konto.

Alles hiljuti liitsin ühe tuttava kaks kasutaja profiili (mõlemad olid muudetavad). Kumma e-maili ja parooliga ta nüüd peaks sisse logima või pääseb mõlemiga?

mõlemaga pääseb, aga ehk on mõttekas see ära kustutada, mida ei kasuta

Agnes Valgiste Kuidas te veendusite et isikuid pole Genis?
Geni otsinguga?
Te olete küll PRO aga kuna Geni teatud isikuid otsingu tulemustes ei näita (ka hooldajatele mitte) - need on A) alla 13 a privaatsed lapsed kes väljaspool teie pererühma, B) Poolkasutajad - isikud kes pole lõpuni seadnud oma püsiparooli ja kontot, taas kui nad väljaspool pererühma, C) Genisse kutsutud isikud - privaatne kirja, väljaspool pererühma, pole liitunud, teatud juhtudel ei leita.
AGA kõik need isikud võib leida:
a) tehes otsingut teise brauseriga/sirvikuga kus Genisse EI OLDA SISSELOGINUD (seal nn lihtotsing täiesti toimib)
b) kõik avalikud ja teatud osa privaatseid/kasutajaid (s.h poolkasutajad) tehes Google otsing Geni kohta, näiteks:
https://www.google.ee/search?q=First+Name+Last+Name+site:geni.com&a...

Anne Kukermann, [6000000007060451101]] Enamasti jah mõlemaga AGA võib juhtuda et ei pääsegi... juhul kui kuidagi jäi mestimisel ettepoole e-mail mis enam pole kasutusel. Just oli selline kogemus - mingi X-mail oli vanas (õnneks oli see konto avalikuks muudetud), see ei toiminud aga teisega - hotmail kontoga ka enam sisse ei saanud (ja sinna ka salasõna meeldetuletust/äramuutmise linki ei tulnud). PROl kes pererühmas ja saab küll muuta andmeid ei lasta neid aadresse seal muuta või kustutada. Tegime talle siis kolmanda konto - gmail peale ja kui nüüd uue (kolmanda) kirje "vanade summaga" mestisime õnnestus gmail salasõnaga sisse saada ja muud sealt ära kustutada.

Private User, Jaak Tulp - e-maili aadress mis on Geni kasutajatunnus toimib kasutajatunnusena ka siis edasi kui sellega enam postkasti ei seostu. Aga kui selisel juhul on ära ununud ka salasõna tuleb kirjutada help@geni.com palvekiri.
See kiri tuleb teha inglise keeles ja seal on vaja kirja panna
A) oma täisnimi B) oma Geni konto - see pika numbriga aadress C) e-maili aadress mis oli varem tunnus aga enam ei toimi D) jutt et salasõna on ununenud. E) uus meiliaadress mida edaspidi soovitakse sama Geni konto juures kasutada (ideaalne oleks kui kiri oleks just sellelt aadressilt saadetud) F) Palve saata uus sisenemislink või ajutine salasõna just sellele aadressile.

Sel juhul ei tohiks mitte midagi kaduma minna.

Tänan, Lauri Kreen , põhjaliku vastuse eest! Jah, kasutasin ainult geni otsingut, olin kuulnud küll ju seda väljaspool genit google'i otsingusse panemist, aga siis ei tulnud pähe. Need isikud, keda otsisin, on raudselt üle 70 a vanad, üks neist juba surnud, ise nad geni ega arvutit ei kasuta, seega polnud ei kutsutud ega poolkasutajad. Aga nüüd on kõik korras ja olemas.
Tekkis lihtsalt mõte, et niiviisi igaüks lisabki inimesi genisse, kuigi on juba olemas. Et ei leia, et on juba sisse kantud.
Siis vaja mestida.
Kui teine haldaja on nõus su'ga koostööd tegema, siis õnnestub kenasti (nagu minul enamusega), kui teine haldaja enam ei käi genis ja on geni kirjadevoolu blokeerinud (nagu minul nüüd mõni), siis jääbki asi pooleli ja topeltkanded ripakile.

Geni seest võib proovida klienditeeninduselt (CS) abi saada (ingliskeelne sõnum) just selle veidra kasutaja kaudu: Customer Service

Agnes Valgiste äkki nimes oli kasvõi üks täht teisiti!
Praegu otsisin Ida Wilhelmine Perenimi dublikaati teades, et ta on olemas. Lõpuks, kui leidsin ta kõrvalolevate isikute abil selgus, et dublikaat oli kirjutatud kujul Ida Wihelmine. Täitsa teine nimi ju :)

Anne Kukermann :) ei olnud ka midagi teisiti, ilusad lihtsad selged eestikeelsed nimed, vaatasin üle ka. See geni käitub kentsakalt ikka küll!
Kohe kontrollin ja vaatan, kas leian veel ühe paari - geni otsinguga ei leidnud. Kohe vaatan, kas guugeldades leian.

Eilse jutu jätkuks: ei leidnud genist ega google'stinimesi, keda hakkan siis esmaspäeval sisestama. Eks näis, kas leiab üles ja saab jälle topelt.
Uus küsimus: kas üleslaaditud dokumenti ei saa eemaldada. nii nagu fotosid, et lihtsalt kustuta?
Eile lisasin esimest korda dokumente, seega ei osanud neid veel korralikult pealkirjastada, ei osanud ühte/sama dokumenti mitme inimesega seostada. Täna juba natukene oskan. Aga tahaks siis
esimesed eemaldada.

Aitäh Lauri, proovin ära.

Tegevused > Kustuta dokument

Aitäh, Olav, sain hakkama!

Oluline teave ka siia:
Tähelepanu! Et Geni kell Eestis olijatele ka pühapäevast alates õige oleks valige siin: http://www.geni.com/account_settings/localization oma ajavööndiks: (UTC+2) Ida-Euroopa - EET (Tallinn, Helsingi, Riia, Vilnius jt) - Iisrael läheb suveajale alles 30.03 ja Johannesburg on aasta ringi talveajas!

Kas ma ei mäleta või leia üles kohta, kust eksportida osaliselt sugupuu haru mõne teise profiili osas. Minu meelest sai seda teha minnes selle inimese profiilile ja ülevalt paremalt nupu alt Tegevused avanes hüpikmenüüst Ekspordi GEDCOM ning seejärel valid mida tahad (veresugulased, esivanemad jne.)

Jah, varem oli selline võimalus, alles on jäänud "Hõimupuud": http://www.geni.com/family-tree/forest (Tegevused > Eksport)

Enda puu: Pere > Jaga oma puud > GEDCOM-i eksport > Ekspordi:
http://www.geni.com/gedcom

Mati Tekkel
"Kas ma ei mäleta või leia üles kohta, kust eksportida osaliselt sugupuu haru mõne teise profiili osas. Minu meelest sai seda teha minnes selle inimese profiilile ja ülevalt paremalt nupu alt Tegevused avanes hüpikmenüüst Ekspordi GEDCOM"

See võimalus on (vähemalt PRO jaoks) siiani - ainult et isik kelle kaudu seda teha saab peab olema kas A) lähisugulane, B) pererühmas või C) Avalik isikukirje.

Showing 1351-1380 of 2995 posts

Create a free account or login to participate in this discussion