Tehnilised nõuanded

Started by Henn Sarv on Wednesday, December 16, 2009
Problem with this page?

Participants:

Profiles Mentioned:

Related Projects:

Showing 1831-1860 of 2995 posts

Lisaks veel see, et aegajalt geni teatab, et You don't have permission to make changes on this page, kuigi tahan oma albumis oma piltidele nime panna...
Äärmiselt ülekohtune!

Täiesti nõus, Private User Olen ka sama meelt ja mõelnud niiviisi nende privaatsete siitilmast lahkunud isikute puhul - et kas nad ei võiks automaatselt ise avalikuks muutuda või ehk mõni auväärt genilane võiks omada õigust neid avalikuks teha (ning ta võiks viitsida ka seda teha, sest kindlsti on neid palju). Või siis ikka ka mestimisi lõpule viia.

Tänan, Agnes! Loodetavasti see vastus kunagi tuleb.

Tere, palun abi. Kui geniga liitunud inimene on surnud, siis kuidas saavad teised tema profiilil selle ära märkida?
Head uut aastat! Kati.

Kati Krabi Peaks olema võimalik tema profiililt "Tegevused" nuppu alt rida "Teata sellest" kasutades saata Genile teade "Kasutaja surnud"

Tänud Jaanus!
Head uut aastat: täis päikest ja mõistmist!!!

Mulle õpetati niiviisi, et teha sinna perekonda topeltkonto samast isikust ja märkida et surnud. Nende mestimisel saabki valida õige variant.
On minumeelest hulga lihtsam.

Kuidas Agnes Valgiste kasutaja enda profiili mestida on võimalik kui ta pole õigust selleks andnud ja ei saa justkui anda ka enam? Kas ma olen midagi maha maganud või?

Aitäh, Jaanus Luuse. Tegin sellise teate ära. Ootan, kas muudetakse ära.

Jaanus, kui pereliikmetele on antud võimalus oma andmeid muuta peaks ju võimalik olema või pole mitte?

Private User siis loomulikult võib ka otse kohe surnuks märkida ju kuid ma sain aru, et tegu on ikkagi kasutaja profiiliga kuhu ligi ei saa ehk, et pereliige ei saa ise surnuks märkida ja siis ju ei tule mestimisest ka midagi välja.

Vabandust, ei saa tõesti surnuks märkida isegi siis kui pererühmale luba antud. Ma miskipärast arvasin teisiti.

Seega see Agnes Valgiste'i näide võib isegi tõene olla kui pererühmale õigus antud.

Kui seda pole antud siis on ainult see teatamise variant.

Tegemist on tõesti kasutaja profiiliga, kes pole oma eluajal teistele õigusi andnud. Minu arusaamise kohaselt ei saa teda siis ka mestida. Olen ise surnud isiku tütre koostööpartner ja pereliige. Oma peas tekib mul küsimus, et kas sellise surmateate saab saata igaüks kes profiili näeb. Ja mille järgi selle tõesust siis kontrollitakse.

Mina olen saatnud päris mitme kasutaja konto kohta teate, kelle olen leidnud ajalehe surmakuulutustest või nii. Lihtsalt oleks vaja usaldusväärset ja piisavat infot nagu surmakuupäev ja kus oli surmakoht jne. peaks piisama. Selle järel tehakse konto pererühmale muudetavaks. Liitunu märge jääb profiili alles.

Siit loo moraal, liitunul peab ikka olema linnuke ruudus: luban pereliikmetel muuta minu andmeid. Mis hullu sellest ikka juhtuda saab kui keegi natuke muudab.

No ma ei tea, sai küll mestida ka kasutaja kontot, kuigi tema endaga mul mingit sidet ei olnud Preaguseks olen teinud niiviisi 2 isikuga. Kuigi jah, nende isikute _lisajaga_ on küll koostöö ja pererühmas.

Äkki on siin vahe selles, et osad kasutajad, keda mestida on võimalik, ei ole oma kontole püsiparooli määranud ja seega need kasutajad ei ole n.ö. täieõiguslikud oma konto haldajad. Ehk siis need kasutajad kes sisenevad Genisse alati temale kunagi saadetud e-kirja sees oleva lingi läbi ja ei tea üldse, et Genisse on võimalik ka sisse logida kasutajatunnuse ja püsiparooliks seatud parooli koosluse abil.
Ja kas see situatsioon on võrdeline sellega, et osadel kasutajatel Geni veidruste tõttu on näha tema kunagised profiili haldajad kuigi samas on profiilil näha ka, et kasutaja on ise liitunud.
Ning kes ja millistes õigustes mestitavaga selliste profiilide suhtes peab olema. Kas lisaja, (pea)haldaja. Peab ta olema koostöös või pererühmas või veel mingis võimalikus muus õiguslikus suhtes a la abielus, kellegi vend/tütar vanem või laps.

Olen tähele pannud, et kui kasutajaprofiil on muudetav pererühma poolt, siis on näha ka tema kasutajakonto n.ö. haldajad.

Kuidas oleks korrektne määrata sünnikuupäev isikutel kes on sündinud Juliuse kalendri järgi ja elanud Gregoriuse ajaarvamiseni. Kas ei võiks neil olla topelt sünni kuupäevad profiilis?
Praegu on paljud isikud nii- ja naapidi kirjas.

See on minu mõte, et korrektsem oleks.

Mina olen nende isikute puhul märkinud sünniaja uue kalendri järgi ja lisanud vana kalendri kuupäeva märkusena lisateabesse.

See on jälle lisatöö juba olemasolevate kirjete parandamisel.
Tehniliselt oleks kindlasti võimalik, et neil isikutel tulekski automaatselt kaks sünnikuupäeva märgetega Julius/Gregorius. Siis ei tekiks ka lahkarvamusi profiili eri haldajate vahel, et kumb oleks õige.
Samas ei pruugi ka kõik lisateavet näha.

Ma olen kohanud isegi selliseid profiile, kus 1700-tel sündinutel on kuupäevad ümber arvestatud ja kirjas uue aja järgi !!!

Mina olen sünniaja märkinud sünnikande alusel ehk siis enne 1918 aastat vana kalendri alusel. Uue kalendri sünnipäeva olen vajadusel lisainfosse kirjutanud.
See ei pruugi tehniliselt päris õige olla (geni ei tea, et meil vahetus kalender veidi ebatavalisel ajal), aga mulle tundub see olemasolevate tehniliste võimaluste piires kõige loogilisem.

No mis värk on? Selleks eraldi ette nähtud foorumis on ju selgelt kirjas, et kuupäevad ja kohad ja kõik juurdekuuluv pannakse kirja sellel hetkel kehtinud kalendri ja haldusjaotuse järgi. Seega enne 1917 septembrit sündinutel pannakse kirja sünniaeg Juliuse kalendri järgi ja nendel, kes surnud pärast 1917 septembrit surmaaeg Gregoriuse kalendri järgi. Samamoodi võiks mõelda ka, et Lõuna-Eesti oli varem Liivimaa ja on muutunud ka maakondade piirid jne. Minu pärast võib panna kohanimedele ka tänapäevased vasted, aga algne nimetus peaks ikka olema kirjas, muidu Saagat lehitsedes võib tekkida segadusi.

Vabandan kui teema vales kohas. Palun ümber tõsta ja ka linki uuele teemale.
Andmete sisestaja Geni-sse võis ju saada sünni andmeid hilisemast ajast kui kõik ümber arvestatud ja ka siis kas ikka oli arvestatud?

Miks september 1917? Kas ei järgnenud mitte 31.jaanuar 1918 - 14.veebruar 1918
http://et.wikipedia.org/wiki/Gregoriuse_kalender

Just kalender muutus Vene Impeeriumi aladel 31.01.1918 24:00
(Saksamaa poolt vallutatud aladel Ruhnu, Saaremaa, Muhu) juba varem)
Teema on siin täitsa õiges kohas.

september 1917 oligi Saaremaa vallutamine

Ok, minu teadmised olid siis lünklikud, aitäh parandamast!

No mis värk on? Mis foorum? Mis sept 1917?
Kui ukj sünnikuupäev on täpselt teada, siis tuleb seda kasutada, ukj kuupäevad on ju kõikvõimalikes dokumentides kirjas. Kui ukj kuupäeva täpselt teada pole siis loomulikult on soovitav vkj kasutada, paraku tehti ametlikult vkj ümberarvutamisel palju vigu ja ise pole mõtet hakata neid ümber arvutama.
Ma ise panen vkj ainult siis kui ukj täpselt teada ja siis lisan ka märkuse profiili et vkj sündis siis ja siis.

Ivo, tegelikult on oluline see, et segaduse korral oleks lihtsalt kuskil kirjas, mis kalendriga tegu on.
Ja ausalt öeldes on oluline ka sellise aja sünnikanne üles otsida (alates 1834 on suurem osa Saagas leitavad) ja isiku profiilis Saagale viidata, mitte lihtsalt kuskile suva (dokumenteerimata) kuupäev kirjutada ja siis suure häälega õigust nõudma hakata :)

Showing 1831-1860 of 2995 posts

Create a free account or login to participate in this discussion