[[Jaak Tulp]]
RE: 'Minu mõte oli just selle pärast, et kui dokumendid on kirjas kuupäev, mis kehtis tol ajal kehtinud kalendri järgi, siis miks peab dokumendis kirja pandud kuupäeva muutma'?
Just täpselt see millest ma rääkisin! Täiesti nõus! Kui näiteks 1910 aastal sündinud inimene, tal on kõigis peale 1918 aastat väljastatud dokumentides sünniaeg kirjas uue Gregoriuse, mitte vana Juljuse kalendri järgi, siis "miks peab dokumendis kirja pandud kuupäeva muutma". st kirjutama tema sündi genis vana, mitte uue kalendri järgi? :-)
ma ei usu et mingi 'drop down menu' stiilis valiku lahtri lisamine kuupäevadele, mis täpsustaks millises kalendris täpselt mingi kuupäev on sisestatud muudaks geni tarkvara palju keerukamaks. Nagu juba märgitud, Family Tree Builderäis on 3 erineva kalendri valikuvõimalust.
Samas on muidugi mõistetav, et kuna tegemist on väga kitsa reegionaalse probleemiga ei hakka geni sellega ilmselt mitte niipea tegelema. Nojah, kui arvestada eestlaste protsentuaalset aktiivsust genis ning kui enamus prosid midagi niisugust sooviksid ning lilladelt C-delt oleks veidi toetust asjale siis oleks vast rohkem lootust...