Olen samuti väga sama meelt eelkõnelajetega, kes peavad määravalt tähtsaks, et ei mestitaks kergekäeliselt valesid inimesi kokku ja et iga uurimuse puhul on lahutamatuks osaks viide allikale.
Need, kes sellest ei taha aru saada, kes mestivad (eriti võõraid profiile) väga mõtlematult, peaksid tõsiselt järgi mõtlema mida nad teevad siin üldse või kaaluma loobumist sellisest tegevusest, millega on seotud paljude teiste inimeste hinnaline töö ja millele nad ei anna omaltpoolt väärtust juurde, vaid vastupidi.
Pole vahet, mis uurimusega tegu, eesmärk on ikka kvaliteet, mitte kvantiteet ja seda on siin sadu kordi korratud ja korrutatud, kuidas võib ja kuidas pole ilus...
Räägin eelkõige neist, kes korduvalt teevad äpardunud mestimisi, ei õpi oma vigadest jne....
Kõigile teistele- tore on koostööd teha ja oma puud ehitada nendega, kes teevad oma tööd südamega ja korrektselt...aitähh teile!!!
Mestimine ei tulene suure ja väiketähe erinevusest. Mestimine tuleneb sellest, et kaks või enam kasutajat on sisestanud sama nimega ja EELDATAVALT ka sama isiku profiili mida võrreldakse temale omakorda lisatud ülenejate ja alanejate sugulastega mõlemas puuosas, mis on lisatud selle meid huvitava isiku külge ja lastakse läbi reegli ka profiilile lisatud kuupäevad, mis annavad täiendava kindluse mestimise teostajale, et tegu on sama isikuga ja siis pakutakse kattumine välja. Sellest palju infot ja kuidas (suur- ja väiketähed) info on sisestatud ei sõltu kattuvuse välistumine jaan tamm ja Jaan Tamm annavad kattuvuse kui neile on lisatud isana Jüri Tamm ja jüri Tamm ning emaks on Mari Tamm ja mari tamm kes samuti kattuvad. Kui nüüd lisatud kuupäevad erinevad siis kattuvust ei näidata. Alati ei pruugi mõlemad vanemad kattuda ema Mari asemel on teine naine Tiina näiteks. Aga kui Jüri ja Jaani sünnipäev ühtivad siis pakutakse kattumine välja ka ainult 2 profiili nime ja kuupäevade alusel.
Kas ma olen õigesti aru saanud?
Ma arvan kah, et täiesti õigesti aru saanud. See kui on suured või väiksed tähed, toodab hiljem ainult suurel hulgal vastuolulisi andmeid, aga see ei tähenda, et need mestimised ei ole korrektsed. Muidugi ühel programmil on väga raske olla 100% täpne otsustamaks kas on kattuvus või mitte. Ikka inimene peab asja üle vaatama, programmil on võimalus kattuvus välja pakkuda ja mida keerukam on algoritm, mis seda võimalust pakub, seda täpsem võib see küll olla, aga samas tekitab ka sama palju rohkem vigasid mõnel teisel juhul.
Tegelikult annab kattuvuse ka siis, kui nimi kattub, üks vanemate nimest kattub, veel üks nimi, nt venna või õe nimi kattub ja daatumid on ligilähedased. Nt on mul just üks Jüri Tamm'ede kattuvus, kus lisaks Jürile endale kattub veel ema nimi Mari ja õe nimi Leena aga Jüride sünniaastad on 1884 ja 1878. Tegelikult aga pole samade isikutega tegemist.
Mul on üks selline võrdlus ootel.
http://www.geni.com/search/matches?id=6000000008378178077
Ei ole veel viitsinud süvitsi minna, et kas kinnitada või hoopis tagasi lükata. Nimed küll klapivad, abikaasad ka sama nimega, kuid sünniajad erinevad. Las ootab oma aega. Seega võrdlemise algoritm on teinekord üsna tagasihoidlik.
Kena nädalalõppu koos geniga!
Kas selline asi ka võimalik on, et kui profiilil on 5 haldajat, kellest kolmega on mul koostöö ja peresidemed (st vastavad taotlused nõustutud), üks ei ole genis juba jupimat aega käinud. Ja siis viies haldaja on väga konkreetne ja omade põhimõtetega - suleb selle profiili (ammu lahkunud meie hulgast). Kui hakkan kirja saatma haldajatele, siis on näha, et kirjel on ainult see üks haldajaks.
Või on nii, et "peahaldaja" teeb ja otsustab?
Teine küsimus: inimesele on juba ammu saadetud kutse genisse tulla, st vastavasse aknakesse on kirjutatud ta meiliaadress. Siis ei pööranud ta sellele tähelepanu ega olnud huvitatud. Nüüd möne aja möödudes on teine inimene talle genist rääkinud ja tutvustanud, nüüd ta tahaks ka genisse kiigata. Aga ei ole enam kohta, kuhu kirjutada e-maili aadress ega saa kutsuda. Mida teha?
Rahalised teenused, mida vahendavad Geni, MyHeritage, Ancestry ja/või teised asjaosalised.
PALUN OLGE ETTEVAATLIKUD
1. KÕigepealt mõtle, kas sul on seda vaja. Näiteks need Ameerika arhiivid ei anna reeglina meie inimestele midagi.
2. Kui sa siiski leiad, et sa tahad või tahad proovida, siis TUTVU EELNEVALT TINGIMUSTEGA
3. Kui sa edastad oma krediitkaardi andmed, siis ära imesta. Igaks juhuks soovitan kasutada turvalised ostud INternetis võimlausi ja oma kaart KOHE kinni keerata, kui mingi prooviperioodi oled alustanud. Ära jäta oma krediitkaarti interneti ostudele avatuks.
4. Kontrolli TÄPSELT millistel tingimustel prooviperioodid lõppevad ja mis hetkel raha maha minna ähvardab. Ole valmis igasugusteks ootamatusteks.
5. JA veelkord - mõtle HOOLEGA läbi, kas sul ikka on neid tasulisi teenuseid vaja.
JA LÕPUKS!
Küsi nõu teistelt - ära uslada omaenese tarkust.
Kui mõtled - ära ütle
Kui ütled - ära kirjuta
KUi kirjutad - ära kirjuta alla
Kui kirjutad alla - ära imesta
Tervitades
Henn
Nonii - eelmine kiri tõi välja teisegi murekoha. Paljud EI TEA, kuidas krediitkaartidega internetis majandada
MA ei tea, kuidas on teiste pankadega - Hansapank on igatahes liitunud programmiga "Turvalised ostud internetis". Peale liitumist EI SAANUDKI enam ilma asjaga tutvumata krediitkaardi makseid teha.
(Hansapank kannab ise vist nüüd uut nime)
Kuidas see toimib:
Vaikimisi on INTERNETIS kasutamiseks KÕIK sinu krediitkaardid SULETUD.
Krediitkaardi kasutamiseks Internetis (ja ainult internetis) tuleb see valikus "Turvalised ostud internetis" LUBADA. MÕistlik on seda teha AINULT selleks ajaks, kui sa krediitkaardi makset sooritad. Kohe peale seda kaart Interneti jaoks uuesti sulgeda.
Kõik tehnigud, mis sinu kaardiga väljaspool seda aega tehti internetis saad IGAL JUHUL tühistada.
Mugav on selle jaoks kasutada mitme lehelist lehitsejat - ühel lehel pangalink ja teisel lehel Internetipood.
Kui Sinu internetipangas sellist valikut EI OLE (ja kui sa oled saanud krediitkaardiga maksta, ilma seda pubamata, siis ju ei ole), siis soovitan kiiremas korras vahetada panka või NÕUDA oma pangalt samasugust asja.
Projektiga on liitunud nii VISA, MasterCard kui Amex. Aga see käib PANKADE kaupa.
Vabandust, et siin foorumis teemal pikalt - aga viimased päevad näitavad, et see ON oluline jutt ja säästab tulevikus ehk paljudele sadu eure.
Henn
Minu internetipangas (Ühispank, see ka vist vahepeal nime mingiks seebiks muutnud) sellist valikut ei ole. Selle eest on minu internetipangas võimalik teha *virtuaalkaarte*, mis on kõikide krediitkaardi tunnustega (sh CCV kood), minu poolt määratud limiidi ja kuuajase kehtivusega (seda sai vist vähemaks ka panna). Tegemine maksis viimati mõnikümmend senti, turvalisuse eest minu meelest polegi liiga palju küsitud.
Panka vahetama nüüd küll ei hakka :)
Kopeerin siia Geni esilehe hoiatuse:
TÄHELEPANU! Geni pakub hetkel ridamisi sarnasusi, mis on ekslikud. Palun olge väga hoolikad mestimiste algatamisel!
Täiesti absurdseid "kokkulangevusi" pakub ja kahjuks kõik ei ole tähelepanelikud... Mul puus ridamisi valesid mestimisi :( Hea on, kui jaole saab :)
Kord näitab muudatusi viivitusega (veidi aja pärast on aga muudatus jälle kadunud), siis ei näita midagi ka viivitusega. Lisateabesse kirjutamisel näitab vaatamise ja kirjutamise vaates erinevat pilti, mis mõlemad kogu aeg muutuvad. Õnneks sain peaaegu kohe asjast aru ja salvestasin oma muudatused eraldi faili, pärast tuleb kõik täna hommikul tehtud lisamised-muudatused üle kontrollida.
Ei ole Genis väga pikalt tegelenud ja uudiseid jälginud. Võib olla on sellest probleemist siin varem juttu olnud, aga kohe ei leidnud.
Isikukirje sees on koolide ja töökohtade juures võimalik lisada lõpukuupäevi. Need aga mul millegi pärast ei salvestu. Kas see on nii ainult mul, või on see üldine viga?
Kalev Pullonen küllap seetõttu et vahepeal lisati mujal kuupäevadele valikud enne, pärast, ajavahemikus - ju siis need jäid uuendusega sidumata. Teavitan Geni omi.