Tehnilised nõuanded

Started by Henn Sarv on Wednesday, December 16, 2009
Problem with this page?

Participants:

Profiles Mentioned:

Related Projects:

Showing 1981-2010 of 2995 posts

Aga miks peaks kogu info kohe nimeväljadel kirjas olema, tegu ikkagi reaalsete inimestega mitte anonüümsete kannetega kuskil andmebaasis.

Küsige näiteks oma vanaema käest kas ta nimi on
eesnimi perekonnanimi (neiupõlvenimi) või siis näiteks
eestistatud eesnimi ← ristinimi perekonnanimi / 1. abikaasa nimi / 2. abikaasa nimi (eestistatud neiupõlvenimi ← neiupõlvenimi)

Ei tea miks ei taha täna sugugi, avalehel uusisvoogu kuvada?
Üleüldse jõuavad ka arutelude teated mailile, viimasel ajal, päevase hilinemisega.

Ivo, kui sa nii küsid, siis ei kumbki või sõltub kes küsib ja mille jaoks küsib. ;)

Külarahvas ja osalt ka lähem kolhoosirahvas teadis maal elanud vanaema, kui "Talunimi Eesnimi"
Kaugem kolhoosirahvas ja nt villakoja ametnik teadis teda kui "Eesnimi Perenimi"
Passiametnik aga kui "Eesnimi Isanimi Perekonnanimi Neiupõlvenimi"
Mina aga teadsin teda kui "vanaeama Eesnimi" või lihtsalt "vanaema"

Aga ta ise teadis rääkida, oma isa perekonnanimest enne ja pärast eestistatmist ja ka oma sõjas surma saanud esimese abikaasa perenimest ja ka oma teise abikaasa eestistamatta ja eestistatud perekonnanimest - igas nimes oli oma ajalugu sees.

Nüüd ei ava enam ka puuvaates alt GoTo tööriistariba.

On kellelgi veel probleeme, või ainult minul?

Private User GoTo riba on nii ja naa. Uudisvooga on aga ka teistel probleeme. Üldse tundub Geni täna kuidagi uimerdavat ja mõnd rattakest võib jäädagi tiirutama.

Jaanus Luuse
Päev otsa kasutasin GoTo-d profiilidele Saga linkide lisamiseks, nüüd ei lase enam sedagi.

Vauuu!
Uudisvoog ja ka GoTo töötavad jälle.

Ja korraks vaid ta oligi.

Armsad inimesed!
Ma saan aru, et paljud kannavad Genisse kandeid paberkandjatelt kuid kas seal ka ei ole SÜNNIKOHTA , heake küll olgu siis vähemalt MAAKOND!!!
Oleme teineteise vastu natuke abisatavamad

sünnikohtade märkimine on jah väga hea idee. Mul tuli just hiljuti lahti ühendada kellegi poolt kokku mestitud kaks samanimelist kes tuli välja olid küll sündinud samal ajal aga erinevates maakondades.

Väga hea, ise mul ka puudu siin seal. Hiljuti katsuti minu vanaema vanaisa babtistiks teha kuna tema oli ainuke nimekaim Genis. :-p

Maela Jaanivald Ent kuna sünnikoht/elukoht oli mõlemil olemas ning need ei kattunud, siis jäi Su esiisa baptistiks "tegemata" :)

Agnesel täitsa õige. Arutasime andmed läbi ja saime jaole. :-)

Kas on mingit mugavat ja kiiret meetodit, kuidas kõik oma surnud esivanemad ja nende õed-vennad muuta avalikuks? Või pole see miskipärast hea idee? Olen avastanud et mul on pooled esivanemad avalikud ja pooled mitte.

Jaak Ennuste selle nimi on loeteluvaade:
ülalt valid Pere - Liikmed ja laiendatud seadetest valid mis osa puust kuvada. Need kellele sul muutmisõigus on paremal ridamisi muudetavad nii privaatseks kui ka avalikuks (sama vaate kaudu on mugav teha ka massilist nimede korrastamist).
NB! MyHeritage ja Geni praeguste reeglite järgi võivad kõik surnud olla avalikud aga kõik elavad peaksid olema privaatsed (jättes erandiks vaid kuulsused ehk MP-d). Kõik alla 13a lapsed aga peaksid olema koos täpse sünniajaga et Geni (MH) saaks neid nõutaval tasemel ära peita.

Tänud Lauri, vahel on hea korrastada

Tänud, Lauri. Väga oli abiks.

Ja tänud kaaskannatajatele, kes on otsustanud oma andmed korda ja avalikuks teha!

Täiendav palve kõigile - vaadake üle oma "merge center", eriti just andmekonfliktide osa. Enda, sugulaste ja koostööpartnerite omad - väga paljud kasutajad lõpetavad mestimise ilma andmekonflikte lahendamata. (Ma püüan iga päev portsu konflikte lahendada, aga see partnerite konfliktide loetelu on praegu üle 400 ühiku ja iga päev kasvab; mina ei oska ju ka paljudel juhtudel õiget kuupäeva või profiilihaldajatele sobivat nimekuju valida.)

Private User Lõpetavad ... - tihti teisiti ei saagi
See on Geni vana probleem mille üle palju kaevatud.
Puuvaates mitmete korduvuste kokkulohistamisel tekib rida kus pakutakse järjest vaid mestimisi ja vahepeal andmete vastuolude aknaid ei näidatagi. Ja need justtehtud ilmuvad mestimiskeskuse vastuolude lehele mõnikord isegi päev hiljem. Ainus lahendus oleks enne iga mestimist (reas) Ctrl + klõps abil igast paarist üks uues vahekaardis avada ja seda kaarti pärast mestimist värskendada, et ka vastuoludeni jõuda...
Püüdleme siis.

Kas kuraatorid on saanud õiguse mestida isoleerit puid? Ma olen saanud viimastel päevadel järjest teateid et järjekordne isoleerit on mestitud :)
Kui nii siis mul nimekiri pikk :)

Private User - on nii aga kui aus olla tohime me mestida vaid neid isoleeritud puid kus just selles puus olev haldaja (või kasutaja) on seda palunud või sellega nõustunud...

Sellega on muide juba pahandusi - eestlased on taas aktiivsed kaebajad olnud

Nojah, aga kuidas nüüd võtta..kas ammu Genist loobunud haldajaga 10-20 liikmelisi puujupikesi ei peaks ära liitma? Aga jah...saame ka omavahel rääkida. Vahel annab mõni üksik side alguse uuele ühendusele teise haruga

Kardan, et varsti on C-de põhitööks hoopis kasutajate korrastamine - nende kasutajate kes ükskord ammu Genis käinud ja kelle andmeid endised haldajad nüüd enam korrastada/muuta/vaadata ei saa...

Nõus

Koostöpartneritele ja teistele koostööd tegevatele.
http://www.geni.com/list/collaborators
on vöimalik automaatselt nöustuda koostööpartneri taotlusega ,
Nime taga on tekst "Auto-accept Requests" - "Automaatselt nöustu taotlustega"
Kui selle teksti peal klikata , nöustud automaatselt selle koostööpartneri taotlustega.
Samas muutub tekst
"Manually Review Requests" - Manuaalselt tutvu taotlusega.
jne ..
Muidugi, missugust koostööpartnerit keegi usaldab , jääb igaühe enda otsustada ..

Tere!
Küsimus piltide lisamisest profiilidele.
Kuidas lisada pilte nii, et neil isikute tuvastamise järel jääks vastava isiku profiilil näha just selle isiku nägu, mitte terve pilt? Varem oli see alati nii, aga praegu anult vahel harva.....ja mitte ei saa aru, miks ühel pildil see toimib ja järsku teisel mitte. Ka samal pildil võib näopilt ilmuda vaid näiteks ühel isikul tuvastatutest. Milles võib olla viga? Vahel kohe kangesti tahaks, et jääks kenasti nägu profiilile nähtavaks, mitte pilt, kus palju inimesi.

See on üks putukas ehk mittetoimiv asi, ütleks selle peale. Ehk aitab kui peale näo märkimist klõpsata, et märkimine lõpetatud ja siis klõpsata selle näo peal pildil. Siis peaks minema selle isiku profiilile ja näitama just seda nägu. Kui ei näita, siis peaks tõenäoliselt kordama. Võimalik ka, et see nägu on liiga väikeste mõõtmetega, et seda tuvastada? Ei oska palju rohkemat öelda.

Aitäh, Jaak! Tegin õpetuse järgi ja see tõesti toimis, profiilile ilmus näopilt. Tänud!

Seal jah rike - klõpsida sea avatariks seni kuni paremal veateadete asemel ükskord näidatakse "Set as Profile Photo"

Nii tore! Täna sain teate: Your request (#37415) has been received, and is being reviewed by our support staff.

Ainult et selle kirja postitasin eelmise aasta juuni-juulis :) Nii et üle poole aasta ringles kosmoses, nüüd jõudis geni-meesteni :) !

Showing 1981-2010 of 2995 posts

Create a free account or login to participate in this discussion