Tehnilised nõuanded

Started by Henn Sarv on Wednesday, December 16, 2009
Problem with this page?

Participants:

Profiles Mentioned:

Related Projects:

Showing 2041-2070 of 2995 posts

Lubasin või?

Nagu näha, pole ma ainuke, kes enda mälus kahtlema peaks...

Mäletan täpselt, et mul ei olnud ühtki rakendust?

No jah, mina klõpsisin päeval uudishimust, et mis toimub, ju see siis nõusolekut tähendas.

Tehniliste uuenduste jaoks kasutajatelt luba ei küsita kahjuks.

Vello Suigussaar Las nad seal olla.

Aga jah liiga palju pandi korraga külge - nii nutikad kokkulangevused (kasutu) kui ka kirjete omad (vägagi kasulik kuni kohe raha ei küsita) ja siis veel kogu NB! uuenenud HTML5 puu prototüüp!

Proovisin rakenduse sulgeda paremal olevast ristist.
Näis mis saab või tuleb.

Varem oli BUG ja neid mis külge klõpsitud (mul MyHistro ja HTML5 ja PhotSlideShow juba eelmine aasta) lihtsalt seal ei näidatud. Nüüd siis parandati see viga.

Nõuanne kõigile, kes kasutavad mestimise järel "puhastamiseks" lähemaid mestimisi. Eilsest need ei toimi aga saab pisikese nipiga panna toimima

Kui sa avad lähimad mestimised, siis avatakse selline aadress:

http://www.geni.com/list/requested_merges?focus_id=xxx
sealt saad avada (Ctrl-Click)
http://www.geni.com/list/tree_conflicts?focus_id=xxx
ja
http://www.geni.com/list/data_conflicts?focus_id=xxx

need alates eilsest ei näita enam midagi

kui neid aadresse pisut muuta, hakkavad nad taas näitama (ja ilmub ka lähikonna kokkulangevused)

selleks tuleb aadressis ?focus_id asendada /

http://www.geni.com/list/data_conflicts/xxx

LOodan, et viga paraneb peagi - segadus on tingitud uue mestimiskeskuse versiooni kasutuselevõtust

TErvitades
Henn

Aitäh, Henn! Hea õpetus.

Kas ma saan laadida alla Gedgom faili ainult enda kohta või saan seda teha ka ainult mõne esivanema kohta? Tahaksin saada kätte ainult ühte haru oma puust.

Minu teada ei saa valida mis profiilid Gedcom-i tulevad, saab piirata ainult profiilide arvu ja see on sealsamas aknas kus eksportima hakkad. Seega kui ainult enda kohta, siis pane 1 sinna ja ongi kõik, kui ka mõne esivanema kohta, siis vali veresugulaste eksport ja siis kas 5 või 13 vms.

Ahjaa....tegin ise ka ühe õpetuse või seletuse nüüd nende uuemate vastete kohta.

http://www.geni.com/discussions/123203

Kas kusagil on kirjas, mida tähendab sugulusteed vaadates nimede värvi muutused. Mõne isiku puhul on ainult sinine, teise puhul tuleb rohelist, pruuni ja lillat värvi nimesid.
Mida need värvid tähendavad?

Noh, niipalju tean küll, et sinised on otsesed veresugulased, st. nende soontes voolab piisake sama verd, mis sinulgi. Või tegelikult üsna palju, kui sa aga nüüd naise võtad ja mitte siniste seast, siis läheb nimekiri pruuniks ja nii edasi, naise veresugulaste liinist väljudes muutub jälle värv.

Private User Sugulustee esivanema või järglase suunas on ühte värvi, kui seos on abielu kaudu, siis on värvi muutus.
Mida rohkem värve, seda rohkem seoseid abielude kaudu.
Kui sugulustee on kahe isiku vahel on ainult ühte värvi, siis on tegemist veresugulasega, ükskõik kui keeruline inglisekeelne väljend ka poleks.

Tänud Arno Suur ja Private User. Asi palju selgem.

Kui kellegi profiil on lisatud ühte projekti, peaks olema võimalik näha kes selle sinna lisas. Vähemalt ma ei leidnud seda informatsiooni profiilides mida vaatasin. See oleks kasulik mitmel põhjusel kaasaarvatud, et lisa informatsiooni küsida.

ehk läheks nende pruunide ja rohelistega sellesse minu arutelusse üle?

Juba mitmendat nädalat, ja ehk isegi pikemat aega on Geni populaarsustabelis kolmandal kohal Kaika Laine, st et lehekülg püsib muutumatul kujul. See on väheusutav, et nii kaua!
Kas kellelgi on teavet, miks see nii on, või on Geni suures liitumistuhinas mõned asjad lihtsalt ripakile jätnud?

Kokkulangevused puus ei ole viimasel ajal nagu arvuliselt muutunud kuid täna on neist ligi viiekümnele tekkinud punane kast NEW?

Ehk oskab keegi mulle lahti seletada täpsemalt "tõkestamise" ?

Et MyHeritage ei tüütaks teid ja teisi kasutajaid pidevalt nutikate kokkulangevustega (Smart Matching™) teie MyHeritage puus (puudes), soovitan ma nende kokkulangevuste leidmine ära keelata.

Selleks:
Logige oma MyHeritage kontosse sisse,
seal valige Home - Site Account -
My Privacy - Content -
ja eemaldage seal märkeruudust "linnuke":
"Enable Smart Matching™ with other MyHeritage websites and partners" (seda tehke samas iga puu kohta kui teil neid rohkem kui üks)
+ Save

Jaksu

Lauri Kreen

Katrin Liiv
Tõkestamine (Blocking) on mõeldud algselt tüütute tülitajate ja ka vägivaldsete kasutajate eest kaitseks.

Tõkestamise korral näeb tõkestanu teie puud (teie lähisugulased + kuni neli põlve ümberringi) vaid osaliselt (sama juhtub ka tõkestajal tõkestatu puu suhtes). Privaatsetest ei näe peale nime midagi, kasutajate kohta vaid nimi ja pisut veel ja avalike kohta siiski peaaegu kõik. Tõkestanul katkeb teiega jälgimine (mõlemasuunaliselt) ning koostöö ja pererühm (tõkestajal samuti - vastastikkune).
Tõkestamise põhisisu on, et ta ei saa enam saata teile sõnumeid, kirjutada teie külalisteraamatusse/seinale, saata teile taotlusi ega teha ka teie kohta teavitusi. Aga ka see on vastastikkune ehk ka teie ei saa talle (v.a. teavitus isiku kohta) neid teha.

Mina soovitaks tõkestamise asemel
A) saata selgitavad küsimused + hoiatused isikule ja oodata reaktsiooni/vastust.
B) saata jätkuva pideva tülitamise kohta kaebus Geni klienditeenindusse (CS): abuse@geni.com; misconduct@geni.com või help@geni.com;

Tõkestamisest on vähem abi kui tõkestajal on pererühm/koostöö mõne teise kasutajaga teie puus (eriti kui see on teie lähisugulane) - säilib ligipääs puule, vaid teie olete ligipääsmatu.

Kõiki teie poolt tõkestatuid näete siin: http://www.geni.com/account_settings/blocked_users
Samas saab ka tõkestused maha võtta.

Geni süsteem ei võimalda näha nimekirja neist kes on teid tõkestanud (neid ei avalda teile ka klienditeenindus) - aga kui teil on kahtlus, et isik on teid tõkestanud siis on seda lihtne kontrollida: lähete tema isikukirjele ja vajutate "+ Jälgi uudisvoogu" (ilmub tekst "x Lõpeta uudisvoo jälgimine") seejärel värskendage brauseris seda lehte, kui nupul ilmub nüüd iseenesest taas kiri "+ Jälgi uudisvoogu" on ta teid tõkestanud (uudisvoo jälgimine ei jõustu).

Ajutist (kohe peale, kohe maha) tõkestamist on hea kasutada selleks, et katkestada isikuga uudisvoo jälgimine (ka ühepoolne, kui tema jälgis vaid teid), koostöö ja/või pererühm.

Lauri

Tänud Lauri !

Mul on tegu siin lähisugulasega kes lõi omale uue kasutaja kuigi tal on juba 2 eri profiili ja ta on alustanud sugupuu koostamist vägagi valede andmetega. Ei saa talle öelda ka miskit, ta ei kuula mind. :(
Esimese hooga proovisin tõkestamist aga nüüd võtsin bloki maha kui sellest nagunii tolku pole.

Katrin Liiv Kellega tegu? Saatke mulle privaatsõnum - uurime asja. Üldjuhul pole mõistlik rohkem kui ühte samanimelist kasutajakontot omada...

Mis trikk see nüüd oli, et mul järsku, mõned tunnid tagasi, muutus geni keskkond ja tekst prantsuse keelseks? Ise ma keele vahetamise kohta ei puutunud, tegelesin tavapäraselt projektidega.
Tagasi valisin küll ise eesti keele, see automaatselt ja äkki ei juhutnud.

Agnes Valgiste võib juhtuda kui Geni uuendus siis tehti, lehe allservas olevad keelevalikud abiks

Tere

Kas see, et minu sisestatud ja ainult minu halduses oleva isiku profiili ei saa ma avalikuks teha (isikuandmete muutmise vaates vastavat märkeruutu ei ole) on mingi hetkel avalduv viga? Või on vahepeal reeglid nii palju muutunud, et mind on tunnistatud selle tegevuse jaoks liialt kaugeks sugulaseks? Ma, muidugi, oskan ta sellest hoolimata avalikuks saada, see ei ole appihüüe. Tahan põhimõtteliselt teada kas nii ongi.

Kas tegu on elusoleva isikuga? MyHeritage liitumise järel muutusid privaatsustingimused karmimaks.

Showing 2041-2070 of 2995 posts

Create a free account or login to participate in this discussion