Tehnilised nõuanded

Started by Henn Sarv on Wednesday, December 16, 2009
Problem with this page?

Participants:

Profiles Mentioned:

Related Projects:

Showing 2101-2130 of 2995 posts

Jah, see kõik on teada, Eha! Hetkel paistab olevat meeskonnal suht hall periood pehmelt öeldes. Asi ei ole PRO-s või mitte-PRO-s kui süsteem ei tööta.

On ikka küll asi Pro's või mitte-Pro's. Kui ma olen raha maksnud, siis tahan ikka kvaliteetset teenust ka. Kui ei ole maksnud, siis jah ükskõik, kaua ma siin ootan ja kas üldse geniga tegelen.
Paar päeva tagasi, kui Eha teema tõstatas, siis minul nagu probleemi polnud, alates eilsest aga peaaegu ei pääsegi sisse.

Loomulikult on emotsionaalselt ja ka materiaalselt suur vahe, kas oled maksnud teenuse eest või mitte. Ma räägin, et süsteemi korrasolek sellest ei sõltu palju kui üks kasutaja maksab ja teine mitte. See, kes maksab, saab ainult privileegi selles suhtes kui on võimalik kvaliteetsemat teenust saada, aga kui teenus ei toimi, siis pole võimalik ka maksjatele teenust pakkuda. Ma võin ju tahta praegu Stefani pizzasse minna, aga kui see on põlema pandud ja pizzasid ei saa teha, siis ei saa ka teenindust oodata. Ehk ei ole kõige parem võrdlus, aga pretensiooni võiks teha küll subscriptions@geni.com

Mul on Geni eilsest alates väga aeglane, pildi ette saamiseks tuleb muudkui värskendada. Kas see on üldine probleem?

Tundub, et üldine.

Minul on juba nädalaid Geni üliaeglane.

See on jah üleüldine jõudlusprobleem, mis on esialgsetel andmetel tingitud MyHeritage andmebaasivastete genereerimise serveritest lähtuvast ettenägematust andmevoost. Ei tea kas see sai kontrolli alla või mitte ja kas see on ainus probleem või mitte, pole veel teada.

Pigem näib, et tehakse mingeid uuendusi (MyHeritagega ühinemine oli juba ammu) ja tõrked on sellst.

- otsingu vastuseks on juba paar tundi "We are experiencing technical difficulties"
- puuvaates tuleb kogu aeg "Meil tekkis probleem"
- puuvaates lisamisel on aeg-ajalt kirjekast ingliskeelne
- põhiliselt aga keerleb puuvaates ratas ja tulemust ei ole

See on üsna kindlalt seotud vasteteserveritega ja väljaspool MH enda andmebaase ehk tõenäoliselt üritatakse profiile siduda LDS Familysearch andmebaasidest vastete otsimisega, aga see ei toimi nagu loodetud oli või ei toimi üldse nagu näha ehk vastete pakkumine on muutunud nagu DOS rünnakuks kui mõnele see midagi ütleb. Hiljuti oli teadaanne, et MH hakkab Findagrave partneriks, sealt tuli vaid umbes 5,5 miljonit kirjet, mida võrrelda. Familysearchil on mitu miljardit kirjet oma andmebaasides ja mõni ime kui soft läheb segi ja iga kirjet hakatakse võrdlema kõigi andmebaasides olevate vastetega, siis serverid ei pea vastu.

https://familysearch.org/blog/en/myheritagefamilysearch-partnership...

Inglise keelest arusaajatele on siin üks pressiteade

Eelneva jutuga kaudselt seonduvalt - kas ei saaks genile slegeks teha, et näiteks eestlastel võiks olla võimalus automaatne geniväliste vastete otsimine välja lülitada? Kas keegi tunneb kedagi, kes on sellistest vastetest midagi kasulikku leidnud? Ainult ajaraisk ja visuaalne koormus.

Mul on kahju, aga see on meeskonna marketingi ja imago loomise koht, nagu näha. Siiski hetkel on see rohkem kahju toonud kui kasu ehk jälle see "tahtsime ainult parimat, aga..." Proovida ju võib, aga kardan, et peab ära ootama kuni ükskord see protsess on stabiliseerunud. Teoreetiliselt võib nendest andmebaasidest eestlastele ka kasu olla, kuigi võib-olla ainult nendele, kes teavad, et osa nende eellasi võivad olla tulnud kas lätist, rootsist või mujalt maalt või siis on sõja eest kuhugi põgenenud. Neid viimaseid on rohkem. Siiski elu on näidanud, et rohkem on kasu puusisestest vastetest kus mõlemad osapooled, kes üksteist otsivad on jõudnud kattuva profiilini.

Agnes Valgiste vastuseks sinu teatele 7.8.2013, kell 6:54 PM.

Sisestuse vorming ehk kas eespool kuu või kuupäev sõltub iga kasutaja enda valikutest konto seadetes:
http://www.geni.com/account_settings/localization
kui on valitud KK PP AAAA siis tõesti annab 31 12 2012 veateate.
See paigastamise all tehtud valik kehtib sisestamiseks igal pool.
Kuvamisel aga seda siiani mõnel juhul eiratakse, näiteks andmevastuolude korral näidatakse võrdluses sünni- ja surmakuupäevi kujul kk/pp/aaaa vaatamata sellele milline variant on kasutajal valitud.
Paar sellist kohta on Genis veel kus alati kk/pp järjestus aga need tunneb enamasti kaldkriipsude tõttu ära.

Private User on küll leitud neist piisavalt abi.
Asi puudutab tugevalt ju kõiki neid eestlasi/eestimaalasi kes läksid ja jäidki välismaale. Aga ta puudutab ka neid eestlasi kes vahepeal välismaal tööl või seiklemas käisid. Ning ka neid väliseestlasi kes vahepeal tagasi kodus käisid.
Laevareisjate nimekirjad ja piiriületused (meie jaoks siis tsaariajast ca 60ndate lõpuni (praegu avalikud)) on kohati ikka väga hea andmebaas. Kanada, USA, Austraalia jne ajalehed aga sisaldavad ka eestlaste surmakuulutusi, nekrolooge jms.
Ka väga paljude mestimiste kohta olen saanud ei või jah öelda just seetõttu et samade isikute kohta on MyHeritages rohkem kuupäevi, sugulasi jms kui Genis jne ine.

Soov, et neid kokkulangevusi saaks vajadusel ka välja lülitada on ülemaailmne ja siin Genis korduvalt tõstatatud.

Kas teen midagi valesti lisades viited lahtrisse Saaga teavet (?) sest lisades hangub Geni pea et täielikult ?
Kas võib viga olla Google Chrome`s ? Ehk peaks valima mõne kiirema brauseri?

Eha, Geni on küll aeglane, aga viited peaks ikka ära salvestama. Võid ju proovida kas Firefox või Opera aga alustuseks Chromele restart ja kõik liigsed tabid kinni ja Genile refresh (Ctrl+F5).

Geni läheb iga päevaga aina hullemaks. Kõik toimingud võtavad kohutavalt aega, seda eriti õhtutundidel, siis kui Ameerika manner on ärganud.
Mulle tundub, et Geni server ei suuda kõiki päringuid ja täiendusi vastu võtta.

Õigesti tundub, Jüri! Serveritel on suur koormus tõesti, aga ma olen nüüdseks näinud, et Geni meeskond tegeleb probleemidega väga tõsiselt, et need lahendada. Praegu on asjad kindlasti paremad kui päev-paar tagasi, aga see jõudlusprobleem ei ole lihtsasti lahendatav.

Mind huvitab, kas keegi maadleb ka MyHeritagega, eriti WEBi versiooniga, sest siis tuleb hakata vist raha välja käima. Oma arvutis saab ju oma soovitud isikute ringkonda MyHeritages kasvatada, aga parem oleks, kui see oleks Internetis nähtav ja ka kasvatatav. Kas keegi on neile slaavikeelsetele rahamaksmise asjadele reageerinud ja kuhugi raha üle kandnud WEBi versiooni ostmiseks? MyHeritage WEBi versioonis oleks teiste poolt GENIs pealesurutud Privaatsusega inimeste, aga samas sulle nende kui oma hõimu-tutvusringkonna liikmete andmed nähtavad.
Olge head, andke teada, kuidas kellegi poolt privaatseks kuulutatud ja isegi vahel igivanade andmete suhtes olete reageerinud. GENI on ju hää küll, kuigi viimasel ajal hakkab ära väsima, aga ma ei taha AKI-ga ja teiste inimeste poolt minu tuttavatele peale surutud privaatsuse õigusega maadelda. Salasoov on nende isikute andmeid enda teadmistega täiendada. Ja seda WEBis. Ja kas üksi või heade tuttavatega vaadelda ja täiendada.

Esiteks tuleb endale Family Tree Builder versioon 7 tõmmata, siis saab nii veebist kui arvutist vastastikku sünkroonida. Esimest korda GEDCOM-i üleslaadimisel suurust vähemalt enne kui kontrollinud, aga kui juba kord on üles laaditud, siis edasiseks muutmiseks juhul kui see maht ületab 2500 isikut vms, tuleb maksta. Isikute suhtes, kes on 30+ aastat surnud, ei tohiks kellelgi kobisemist olla, ja elavad isikud on nii või teisiti privaatsed. Geni arengu suund on surnud isikute üleüldisele avalikustamisele.

Ma tänan Jaak Tulpa-Tulpi. Aga kuidas see maksmine on läinud. Mul on üle 10 000 inimese, kelle ma esimese joonega GEDCOMi haarasin. Oma arvutis võib ju ilusasti vaadata, aga tahaks ju ka WEB-keskkonnas.
Kuidas on see igakuine tasumine kulgenud?
Selles ongi põhiküsimus.

Tulpi. Programmis on "publish" funtsioon. Kui oled gedcom`i omale projekti laadinud, siis peaks ka automaatselt küsima, kas avaldada või sünkroonida automaatselt või mitte. Programmi seadistamisel küsib ju ka kohe kontoga sidumist. Seega peaks enne basic konto keskkonnas valmis olema. Ei ole ise pidanud selle Premiumplus eest tasuma tänu tõlkimiskoostööle ja kuraatori staatusele, seega arvelduse kohta ei ole ma õige inimene vastama.

Tänan Tulpi. Jätkatakse vastavasuunalisi jõupingutusi. Jah, mul ongi oma arvutis midagi GEDCOMIs (10 000 ümber) ja süsteem pakub sünkroonimist WEB-keskkonnas, aga kobin hakkab üsna kohe pihta sellega, et on vaja Premium versiooni ja ... raha, iga kuu muide.

Keegi suht tagasihoidlik genilane esitas oma palve mulle. Panen selle siia originaalkujul.

"Tere Aare,

mul on siuke keeruline küsimus-
kas sa tead, kas genis saab teha ka nö väljavõtet mingist inimesest ja tema järglastest? "

Ehk oskab keegi peakorterile lähemalseisja midagi kosta.

Ikka jõudu ja edu....
Aare Külaots

loomulikult saab, need väljavõtted on kõik ülevaate aknas statistika all. Klõpsad veresugulaste või esivanemate lingile jne. Nagu hetkel paistab, siis see isik peaks olema neljanda nõbu piiri sees, et need lingid aktiivseks saaks. Sellist ülevaatlikku tabelit vms. minu teada ei ole.

Ahjaa...on üks programm, mis võimaldab koostada enda kohta esivanemate ringdiagrammi

http://historylink.herokuapp.com/

Proovsin üht pdf faili üles laadida nii projekti kui ka oma isikukirje dokumendiks, kuid sain mitmeid kordi sellise vastuse:
That file type is not supported. Please upload your documents as .PDF, .JPG, .TIF, or .PNG files.

Mida võiks proovida, et üleslaadimine õnnestuks?

Pdf faili tegin Adobe Acrobat 7 Professional'iga otse Word'ist.
pdf version 1.4 (Acrobat 5.x)
Faili suurus ca 93 kB

NB! Kui märkate kusagil Genis „moondunud“ täpitähiti - palun saatke mulle (privaatsõnumiga) lingid neile lehekülgedele!

Ette tänades

Lauri Kreen, Ͼ

Curaatorid, kas te ei saaks genile öelda, et tehku oma lubatud päringu kestuseid vähe pikemaks? Viimasel ajal on paljud tegevused "taking too long to load", mis sunnib asja värskendama - ja kokkuvõttes tekib neile nii ju veel suurem koormus.
Kaks asja on eriti tüütud - koostööpartnerite vastete vaatamine ja profiili redigeerimisel (vastuoluliste) seoste laadimine.

Moondunud täpilisi on ette jäänud vaid mõnede profiilide sisu juures, need olen käsitsi korda teinud. Ingliskeelses keskkonnas vist eriti neid vigaseid täpilisi ette ei jää ka.

Ja veel üks koht, mis nö aegub - vanemate omistamine või profiilide liitmine puuvaates kollase kolmnurga pealt. Ütleb seal peale pikka mõtisklust "We've found a problem", järgmisel korral vahel teeb ära.

Lihsalt infoks, et Geni teaks, kus kasutaja poolt vaadates pudelikaelad on.

Täpitähe probleem, Lauri Kreen, vaata algatuseks Eesti Projektide loetelu vaadet. Eraldi neid avades Teabe lahtrisse kirjutatu saab korda.
Varem sisestatud surmapõhjused, ei jõua käsitsi läbi kontrollida!

Showing 2101-2130 of 2995 posts

Create a free account or login to participate in this discussion