Tehnilised nõuanded

Started by Henn Sarv on Wednesday, December 16, 2009
Problem with this page?

Participants:

Profiles Mentioned:

Related Projects:

Showing 2551-2580 of 2995 posts

Kas Genist on võimalik seal olevate sugulaste andmeid kanda üle - kopeerida programmi MyHeritagehttps://www.myheritage.ee/family-tree-builder või tuleb need sinna kõik uuesti sisestada?

Ma olen ühe proovi teinud ja mingi algoritmi alusel võttis FaTrBu oma programmi osa abil GENIst teatud inimesed-profiilid ja pumpas need üle minu heaks tehtavasse sugupuusse. Ma isegi ei uurinud, kas need olid minu pandud või minuga lähedasemalt seotud profiilid. Kindlasti pidid olema minuga lähedasemalt seotud inimesed, aga kas ka kaugemad minu tehtud profiilid, seda ma ei tea. Kahjuks ei võtnud seda asja tõsiselt, sest tundub siiski ,et esimese joonega tuleks ennast positsioneerida ja siis huvi korral isiklikku sugupuusse natuke diskreetsemat infot tilgutada. Olengi mõelnud ja üritanud oma kandi külade inimesed võimalikult algusest paika panna. Kindlasti on suur osa neist paigas, aga nagu IGA inimene , et oma nahk on ihule kõige ligemal ja kui kellegi teise pere inimesed erilist huvi ei paku, siis jäävad need hetkel ka minu poolt maailmapuusse panemaa. Aitab.

Benno Sild Genist teete oma arvutisse GEDCOM ekspordi ehk .ged faili:
https://www.geni.com/gedcom
Selle saade seejärel laadida nii FTB programmi kui ka MyHeritage.com keskkonda (ka Ancestry.com; FamilySearch.org jt võimaldavad GEDCOM importi).
NB! MyHeritage keskkonda kantakse Genist üle ka pildid - nendega (eriti avalike isikukirjetega seostuvatega) võib probleeme tekkida (Google hetkel leiab neid...)

Jaksu

Mul on geniga mõnda aega tehniline probleem.
Nimelt, kui geni puuvaade on lahti ning seejärel avan mõne dokumendi väljaspool genit (nt. Saaga), siis tagasi genisse naastes on geni puuvaade hangunud, s.o. ei võimalda puu vaates navigeerida ega ühtki profiili avada. Seejärel, kui menüürealt valida avaleht ja seejärel back nupuga tagasi puuvaatesse minnes toimib kõik jälle normaalselt niikaua, kuni avan jälle mõne muu dokumendi. See teeb geni kasutamise üsna tülikaks.
Kas viga on minu arvutis või kusagil mujal?

Minu arvates teeb lisatüli Windows 10-s töötamisel see igavene turbelisandite ettevalmistamine. Igalj uhul hangumine on ka mul. Mis on siin põhipõhjus,seda ei tea veel.

Mul ka Windows 10, probleeme pole. Mul seadetest pandud nii, et avab uuest aknast kui kusagile mujale lähen.

Ma arvan, et süsteem on siiski kõrvuni mäda. Pidevalt käib turbesuvandite ettevalmistamine ja puuvaade on hangunud kui hangunud.

Minul Win 10, Chrome versioon 60.0.3112.113, puuvaates kasutusel Flash versioon, probleeme pole. Mõni aeg tagasi proovisin uuemat ilma Flashita versiooni, sellega oli küll probleeme.

Tänan Maidu Leeverit. Chromeis töötab. Olin juba lootust kaotamas GENI kasutamises. Samas käib ka Windowsi muudatuste ettevalmistamine. Olen hetkel rahul. Loodan, et selliseid Firefoxi üllatusi enam ei tule.

Maxton Cloud Browser Genis kõige kiirem, laeb "Muudatused" kiiresti sisse, Chromega võibki jääda ootama.

Siin päris põnev uuendus Geni poolt:
https://www.geni.com/family-tree/create_branch
Võimaldab lisada Geni „Maailmapuusse“ isikuid ja nende puukesi keda te ei oska kuidagi suure puuga siduda. Varem lisati sellised harud lihtsalt kellegi vennaks või õeks ja lasti PRO ja/või C kasutajatel haru hiljem lahti lõigata. Nüüd saate mugavalt lisada Genisse paljusid ammuseid kuulsuseid ning ajaloolisi isikluid (Läti Hendrik, Piiskop Albert, Sitakoti Mats jt näited) kelle seosed teistega on seni teadmata.

Mis puudutab eelmistes postitustes mainitud Geni Flash puu n-ö hangumisse, siis see esineb viimasel ajal perioodiliselt pea kõikide brauseritega ja esmaseks lahenduseks oleks uuendada A) Adobe Flash värskeimale (beta) versioonile: http://labs.adobe.com/downloads/flashplayer.html B) veenduda, et Java RE oleks värskeim (64-bit masinatel on vaja mõlemaid versioone (64-bit ja 32-bit): http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/jre8-downlo... C) veenduda et brauseri / sirviku versioon oleks värskeim. Firefox korral siit: https://www.mozilla.org/en-US/firefox/beta/all/ Chrome korral siit: https://www.chromium.org/getting-involved/dev-channel

Firefoxi uuendamine aitas. Praegu puu hangumise probleemi pole.

Jah, nii see on. Olen uuendamise suhtes seetõttu muretu olnud, et mitugi korda on Firefoxike märku andnud - uuendame, oota natuke. No ei uuenda siis, vähemalt piisavalt mitte. Olgu, püüame meeles pidada.

Uuendama peab aeg-ajalt , aga Firefox üldse ajast ja arust, minu viirusetõrje programm ei pea seda üldse turvaliseks. Ei kasuta seda brauserit juba ammu.

No on ju tehniline küsimus - et kui kaksikuid tähistada märgiga ♊, siis kuidas tähistada kolmikuid?

Õige küsimus.
Elu läheb edasi ka nende mitmikute tähistamiseta, aga huvitav siiski.
Muide, on ju ühemunakaksikud ja erimunakaksikud. Võiks teha eraldi märgid - kui on erimunakaksikud, siis erineva paksusega püstjoon ülemise ja alumise kaare vahel. Kolmikute korral vedada vastavalt teadmisele kolmikute olemuse kohta kolm püstist joont, kusjuures joone paksus oleks erinev. Loodame,et neid piksleid selleks jätkub.

Mäletan, kui üritasin Kalevi kondiitritoodetevabrikus 1986.aasta paiku sünnitada Õ ja õ tähte printimiseks.

Jõudu tööle!

Tere,

Paluks väikest nõuannet.
Kuidas tuleks toimida, et saaks isiku lisateabesse lisada Saagast dokumendi lehekülge nii et isikuga seonuv jääks ümbritsetud rohelise joonega?
Lisan vaatamiseks ühe isku. Melanie (Mai) Saks
Osad olen ise sisestatnud osad aga Viivi.
Millised on õiged?
Tänud vastajale.
Benno

Saaga meetrikaraamatu väljavalitud lehekülje menüül ülal paremal tuleb vist valida Lõikamine. Siis saab tekitada hiire vasaku klahviga rohelise ristküliku ja allpool tekkiva menüü keskmine valik annab aadressi valiku võimaluse. Pole eriti kasutanud, aga proovisin ja midagi saingi kätte.

Aadressi saab kui klikkida hiire vasaku klahviga rohelise ristküliku all paremal pool olevale viisnurgale, viskab ette uue lingi, kust saab kopeerida aadressi ja kleepida profiili alla muudatuste kasti. Salvestada!

Aitäh Private User
"Nippe ja nõuandeid" olemasolust teavitamast!

Miks küll see geni nii teeb, et peale mõnda mestimist muutuvad esivanemad võõrasteks inimesteks, vahel näitab neid lausa läbi 3-4 sugupuu?

Aga kas me teame, mis algoritmi järgi see programm töötab. Ma arvan, et küllap nad käivad jälle oma veresugulusastme otsimise algoritmi järgi seosed üle ja asi saab paremaks. Ehk et rõhutakse veresugulusele. Olen ka neile asjadele mõelnud ja arvan, et on hea, et nad seda üldse teevad. See ei ole minu arvates nii lihtne. Seetõttu loobusin ma ise mingi sarnase asja väljamõtlemisest, sest siin ei ole ühest lahendust. Igal juhul praegu püüavad GENI inimesed mingi veresugulusastme suvalise kahe inimese vahel välja punnitada ja eks see toimub mööda suguluspuud ehk -hierarhiat. Ikka vanemate, sealt vanavanemate jne poole ja siis tagasi konkreetsete laste, lastelasteni jne.. On teisi arvamusi?

Ma pakun, et kuna seoste leidmine sellises keerulises struktuuris on väga ressursimahukas tegevus, siis geni salvestab korra leitud seosed ja kasutab neid hulga aega. Kui nüüd puud omavahel kokku kleepida, siis peab geni neid salvestatud seoseid kuidagi kombineerima ja ilmselt sellega läheb veidike nihu.
Mõnikord on profiili juures seose värskendamise märk; kui sinna vajutada, siis vahel läheb asi korda - aga mitte alati.
Üldiselt tasub siis paar nädalat oodata ja asi läheb ise paremaks :)

Ise ei lähe siin midagi paremaks.
Lihtsalt mestimise ja muuga kaduma läinud seosed asendatakse käigupealt leiutatavatega, sest muidu läheks palju aega.
Veresuguluse paikapanek on arvatavasti teise algoritmiga ja see pannakse mingil hetkel oma tööd tegema. Ka antud olukorra lahendamisel.

Private User - Tegin teie juures n-ö sundvärskendamist. Kas läks paremaks? (sugulussidemete kuvamine)

Mul on küsimus projektide kohta, kas see on normaalne, et nad sedasi hanguvad või ainult minul pilt seisab? Lisan inimese projekti, normaalselt peaks ta nimi tekkima esilehele hiljuti lisatud isikute rubriiki ja kui sealt valida, et vaata kõiki, siis ka järgmisele lehele nimekirja.

Mul see asi kohe kuidagi ei tööta. Näiteks Villem Teär Kui liikuda projektilehele, kas te näete teda kuskil? Ja kui vaadata arve, siis projekti esileht räägib 3402 isikust, täpsem vaade 3376st.

Kas minul on kuskil mingid puhvrid täis või on teistel samasugune seis? Kas teistes projektides ka nii juhtub? Kuidas seda vältida ja kas on üldse mõtet mingeid projekte teha?

I Ilmasõja projektis on küll jupp aega juba samad nimed projekti lehel nähal, need ei asendu juurde lisandutega millegipärast.
Aga kui vajutada sinna "vaata veel" peale, siis rivistab lisatud mehed kuupäevalise lisamise järgi sinna üles.

Villem Teär on mulle täitsa nähtav kui sinna "vaata veel" peale sai vajutatud

Mõnes projektis oli veel, et enam ei uuenda projekti lehel neid viimaseid 5 lisatud nime miskipärast..

Jah, täna pärastlõunal tekkisid nad nüüd mulle ka sinna suurde nimekirja, muidu oli seal 02.11 viimane lisamine.

Showing 2551-2580 of 2995 posts

Create a free account or login to participate in this discussion