• Join - It's Free

Leon Jerzy Jodkowski h. Nałęcz - Ar tikrai tai yra Leono Jurgio portretas?

Started by Private User on Monday, April 28, 2025
Problem with this page?

Participants:

Profiles Mentioned:

Showing all 7 posts

Dr. Irma Randakevičienė pareiškė abejones dėl šio portreto. Ar tikrai tai yra Leono Jurgio portretas? Iš kur žinoma, jog tai yra Leonas Jurgis Jodkovskis (Leon Jerzy Jodkowski)?
P.S. Aš pradėjau šią diskusiją Irmos Randakevičienės prašymu. Dėl to, jog ji yra užblokuota, negali pasidalinti savo patabomis su kitais profilio menedžeriais.

Laba, sorry, pirmadieniais vėlai grįžtu, manau dailininkas nevadins savo tėvo portreto "senio portretas" ir motinos portreto "moters" portretu.
Prašyčiau išimti, nes Nacionalinis dailės muziejus neleidžia publikuoti šių piešinių, turiu raštą, kur apie tai parašyta, kad negalima publikuoti.

Gerb. Viktorija, Į. Randakevičienė yra užblokuota mano bent 7- riius metus ir Jums puikiai žinoma kodėl, ne kartą esame tuo klausimu kalbėjusios. Ji yra užblokuota ir kitų man žinomų geni vartotojų ne tik geni platformoje, bet ir visuose įmanomuose soc. tinkluose . Prašau netraukti manęs į diskusijas su šiuo asmeniu. Portretas tik pretekstas prisikabinti, ji puikiai žino kodėl taip daro. Šį portretą pati Randakevičuenė buvo išdėjusi soc. tinkluose, “ domiuosi genealogija” viešoms diskusijoms ir aptarimams kaip galimai Leono Jurgio Jodkovskio. Būtent toks paaiškinimas ir yra įrašytas profilio apžvalgos skiltyje.Tuo pačiu prašau Jūsų ištaisyti Teresės Jodkovskis Valadkevičienės Vaičiūnienės profilyje Randakevičienės
neteisingai suvestą pavardę Valatkevičienė. Reikia rašyti su d, o ne su t. Taip pat Randakevičienė neturi jokio pagrindo kelti viešas diskusijas dėl šios pavardės rašymo, nes niekaip su ja nesusijus. Gobšumas ir noras mokyti, nėra žinojimas.Šeima turėjo jai net nežinomų priežaščių , kodėl pavardės rašymą pasirinko skirtingai netgi tarp brolių, seserų dokumentuose. Pvz Teresės Jodkovskis Valadkevičienės proprovaikė televizijos aktorė Eglė Valadkevičiūtė dar ir šiandien 2025- aiškiais pasirašo su d raide . Pagarbiai Jums Viktorija, prašau neversti manęs leistis į diskusijas užvestas blokuoto asmens vien dėl jos proto žaidimų ir ego patenkinimo. Sigita Montvilaitė- Radovanovich.

Giminės medį noriu kurti taikiai, be pykčių, be juodinimo. Jokio proto demonstravimo čia nėra, tik informacijos ieškojimas ir pildymas, iš savo pusės nauja informacija dalinuosi. Taip, kad siūlau gyventi taikiai, konstruktyviai pildant giminės protėvių medį.

Tuo atveju, jeigu manote, kad negalite taikiai bendrauti be asmeniškumų, galite bet kada pašalinti savo administravimą nuo mano įvestų profilių ir informacijos.
Kartoju, aš orientuota į savo protėvių medžio sukūrimą ir taikų bendravimą be konfliktų genealoginio medžio klausimais.

Dėl Jurgio Jodkovskio piešinių situacijos - neprisimenu, kas buvo prieš 5 metus, galbūt aš klausiau genealogų grupėje, gal buvo diskusija, buvo kita situacija, piešinius man davė Dailės muziejus tyrinėjimams, geranoršikai pasidalinau su p. Sigita.
Dabar visi Jurgio Jodkovskio darbai sukelti į LIMIS ir nurodyta, kad šie neskelbiami, muziejaus motyvų nežinau, gali būti dėl prastos kokybės, viena iš prielaidų, be to radau pdf raštą, man siųstą, kad negalima publikuoti. Dėl to prašau išimti. Galite kreiptis į muziejų, gal leis publikuoti.

https://www.limis.lt/valuables/e/805180/20000005562936?searchId=617...

https://www.limis.lt/valuables/e/805180/20000005562898?searchId=617...

Apie pavardę Valadkevičius / Valatkevičius

Iki 1918 metų dokumentuose, metrikose nebuvo naudojama lietuvių kalba. Tad ši pavardė buvo rašoma Wołodkiewicz / Wołotkiewicz / Wołodko / Wołłodko / Wołotko... Kunigas užrašydavo pagal asmens pasisakymą; kaip kunigui skambėjo, taip rašydavo. Tad galimi vienam ir tam pačiam asmeniui keli variantai pavardės rašymo. Aš siūlau nekelti ginčų, bet įrašyti papildomą pavardės variantą profilyje į eilutę "Also Known As". O pavardės langelyje rašyti tą variantą, kuris daugiausia sutinkamas toje giminėje, arba kaip yra bajorijos legitimizacijos dokumentuose (jeigu tai yra bajorų giminė).

Apgailestauju, kad jūs, giminaitės, vis dar blokuojate viena kitą. Tiek Sigitos, tiek Irmos indėlis GENI svetainėje yra didelis ir vertingas. Abi dirbate su pirminiais šaltiniais, abiejų informacija įvesta kruopščiai ir tvarkingai. Gal įmanoma tarp jūsų rasti "middle ground"? Susitarti, kuri kokią dalį medžio tvarkys? Bent jau nuimti blokavimą, kad abi matytumėte viena kitos suvestus profilius?

Showing all 7 posts

Create a free account or login to participate in this discussion